Trouba
Vestavné trouby různých velikostí, funkcí, ale i barevných řešení. Se správnou volbou Vám rádi poradíme.
Vestavěná trouba musí nejenom dobře péct a vypadat, ale měla by splnit i veškeré nároky, které na ní budete klást. Ne každá trouba umí vše a ty co umí téměř vše, tak to zase neumí najednou pro celý oběd, proto se vždy poraďte. O některých funkcích si zde můžete přečíst.
Čištění trouby není zrovna oblíbenou činností žádné hospodyně. Proto výrobci hledají způsoby, jak Vám to ulehčit. Nejúčinější způsob, který vyčistí celou troubu je pyrolýza. Trouba při vysoké teplotě vše spálí na prach a Vy ho potom vytřete vlhkou utěrkou. Při čištění budete cítit mírný zápach. Jestli nechcete vůbec nic cítit, pořiďte si troubu s funkcí Eolýza. Ta vše odstraní. Žádný jiný způsob nevyčistí troubu, tak dokonale, jako pyrolýza.
Dát do trouby potravinu a o nic se dál nestarat. Na poprvé péct jako profík bez starostí, co nastavit. Ano i to jde. Stačí si vybrat troubu s automatickými programy. Většinou se musí zadávat váha potraviny, ale u některých se nemusí ani to. Ty lepší hlídají potravinu pomocí vlhkostního čidla nebo pomocí pečící sondy. S tím jakou vybrat troubu Vám rádii poradíme.
Upéct chleba jako v pekárně. Babičky dávali do pece hrníček s vodou, aby byl chleba vláčný a nevysušený. Pořiďte si troubu s připařováním, kde do prostoru trouby se připouští pára a ta zajistí správnou vlhkost. Budete nadšený z pravého domácího chleba. V takovéto troubě můžete péct pečivo jako v konvektomatu a nejen to.
Šťavnatý anglický roastbeef medium nebo red. Stačí zadat do trouby a nastavit čas kdy přijde návštěva. Trouba se na čas sama vypne a popřeje dobrou chuť. Vy už potom jenom sklidíte obdiv návštěvy za skvěle upečené maso. Že by jste právě takto chtěli péci maso. Kupte si troubu s nízkoteplotním pečením. Nebudete nikdy litovat takové investice.
Konvektomat je vrcholem pečících trub. Pečení v takové troubě nabízí nepřeberné možnosti a kombinace hlavně s parním pečením. Nevýhodou je, že v ní nelze dělat dvě odlišná jídla najednou. Záleží co a jak se vaří, proto i zde platí pravidlo dvakrát měř, jednou řež.
Trouba s mikrovlnkou je vhodnou variantou, kde je potřeba ušetřit místo v kuchyni. Mnohdy není objem trouby o moc menší, ale celková úspora místa díky tomu, že máte jenom jeden spotřebič je 50%. Běžně lze v takové troubě připravovat buchty, pizzu, kuře, ale vejde se do ní i kachna. Navíc kompaktní spotřebiče jsou designově velmi moderní.